Geslaagde Nieuwjaarsduik

20180107-nieuwjaarsduik-39Op 7 januari 2018 hebben een aantal Onderwaterbossers direct hun duikvoornemens in de praktijk gebracht tijdens onze Nieuwjaarsduik. Er scheen een lekker zonnetje, helaas aangevuld met een nijdig fris windje. De duikleiderr constateerde dan ook dat er meer toeschouwers op de kant waren dan daadwerkelijke duikers. Maar met 4 buddyparen had duikleider Reinier toch wel genoeg te doen.

20180107-nieuwjaarsduik-41Onderwater bleek het leven nog in winterslaap te verkeren. Nog niet veel te zien dus. Wel werd gerapporteerd dat in het nieuwe wrak een hele school kleine baarsjes zwom en dat dat een heel mooi gezicht was.

20180107-nieuwjaarsduik-12Eervolle vermelding voor Cock die gewoon in haar natpak dook. Na afloop ging ze op haar knieën zitten zodat buddy Mark makkelijk haar vinnen  uit kon doen.  Toen besloot ze om ook maar op haar knieën de kant op te gaan want weer opstaan met haar duikset om zag ze niet zo zitten. Dat verklaart waarom Cock in het bijbehorende fotoalbum lijkt te stranden op het strandje van Haarlemmermeerse Bos. Aan de kant hulpvaardige handen genoeg om haar weer op haar voeten te zetten.

20180107-nieuwjaarsduik-08Ook voor de rest was het een frisse duik. Met een klein of ruim half uur op de teller waren alle buddyparen terug op de kant en op weg naar de erwtensoep, tomatensoep en warme chocomelk met slagroom. Karin had de catering weer uitstekend geregeld. Bedankt, Karin!  In de verenigingstent was er ruim te tijd voor het uitwisselen van de beste wensen en nog een extra bakkie soep. Het jaar is weer gezellig en goed begonnen!

KeesF. heeft mooie foto’s gemaakt deze dag. Bekijk dus vooral ook even het fotoalbum.