Olaf Clubkampioen 2018

20180324-clubkampioenschap-21Op zaterdag 24 maart werd er door 14 Onderwaterbossers gestreden om de eervolle titel van Clubkampioen. Daarnaast waren natuurlijk diverse scheidsrechters aanwezig om een en ander in goede banen te leiden. Henk had weer een uitdagend parcours uitgezet in De Wasbeek. We hadden 7 spellen de tijd om onze kracht te tonen. En zoals altijd moesten we een arsenaal aan vaardigheden aanboren.

20180324-clubkampioenschap-06Probeer maar eens in het zwembad om met een omgekeerde lepel een pingpongbal naar een omgekeerde emmer op de bodem te krijgen. Erg lastig! Menno bleek hiervoor een onverwacht talent te hebben. Ook moest er door een rij hoepels gezwommen worden. Reinier kon de langste afstand afleggen en scoorde daarmee de meeste hoepels. Ook bij het basketbalwerpen was hij de beste. Hij verliest echter zijn positie in het klassement bij het spel “Onderwatertijd”. Bij dat spel moest iedereen precies 40 seconden onder water blijven. Lastig tellen hoor, maar Niels L. is hierin de beste.

20180324-clubkampioenschap-09Henk heeft ook een gouwe ouwe in het spelprogramma opgenomen. De spiraal die onder stroom staat. Met een metalen oogje op een stok moet je die hele spiraal doorlopen zonder contact te maken. Hedda is hierbij de snelste. Bij het spel “Lip-dobbelen” zijn vele winnaars die binnen de tijd erin slagen om 4 dobbelstenen te stapelen op een ijscostokje die tussen de tanden wordt vastgehouden. Je gaat hier wel erg scheel van kijken!

20180324-clubkampioenschap-17Het laatste spel doet een beroep op de teamgeest. Er moet samengewerkt worden om grote dobbelstenen in een bepaalde volgorde op een andere tafel te krijgen. Handen mochten niet gebruikt worden, in plaats daarvan waren een soort stokjes beschikbaar waar je met z’n tweeën zo’n dobbelsteen tussen klemde. Het team van Marian, Olaf en Reinier was hierin onverslaanbaar.

Henk en Angelique gingen aan de slag met de einduitslag terwijl de rest van de groep alvast aan de bar ging genieten van een drankje. Uiteindelijk werd het erepodium bezet door:

  • 1e plaats: Olaf
  • 2de plaats: Reinier
  • 3de plaats: Hedda

20180324-clubkampioenschap-01De bekers en bijbehorende prijzen werden uitgereikt, de scheidsrechters werden bedankt met wat lekkers. Het was weer een gezellige avond! Henk en Fien, bedankt voor weer een unieke spelavond!