Dieper Duiken in Vinkeveen

20190606_212412_HDROp donderdag 6 juni stond voor de 2* cursisten de tweede lesduik Diep(er) Duiken op de planning. Terwijl de rest van de Onderwaterbossers zich voorbereidden op een ontspannen funduik, moesten Erica en Leo hun duikplan voorleggen aan instructeurs Karin en Angelique. Het plan met luchtberekeningen werd goedgekeurd, de duikroute werd nog even goed doorgesproken en toen iedereen was omgekleed gingen de 4 duikers gezamenlijk te water.
Het eerste stukje was snorkelen naar de boei boven het ondiepe platform, vervolgens gingen ze met een gecontroleerde afdaling naar 6 meter om dan vanaf het platform de lijn te volgen naar het tweede platform dat op een diepte van 17 meter ligt. Daar werd nog een klein stukje dieper gezwommen en al snel kon de 20 meter worden aangetikt. Het zicht was goed, het water helder en het zonnetje scheen wat onder water alles een gouden gloed gaf. De temperatuur op diepte viel ook alleszins mee: een aangename 9 graden volgens de duikcomputers.

20190606_212458Na de maximale diepte te hebben bereikt werd er terug gezwommen naar het diepe platform om van daar een gecontroleerde opstijging te maken naar 6 meter. Vervolgens werd op kompas naar de kant gezwommen en zodra er weer bodem in zicht was werd de duik ondieper voortgezet. Na een duik van 40 -50 minuten kwamen beide buddyparen bij de trap weer boven en hadden en passant ook nog een paar vette snoekbaarzen gespot. De andere duikers deden ook melding van snoekbaarzen, veel kreeftjes (waaronder ook veel dode) en baarzen.

Na afloop werd nog gezellig nagepraat onder het genot van koffie en thee met een ruime keuze aan 20190606_212830_HDRkoekjes. Omdat dit voor Leo zijn 2e diepe lesduik was in het kader van zijn 2* opleiding, kreeg hij na afloop van Karin het bijbehorende Deelcertificaat Diep(er) Duiken uitgereikt. Nogmaals gefeliciteerd, Leo, met het behalen van een nieuwe mijlpaal in je opleiding tot 2* duiker.

 

20190606_213603_Burst01De zon was inmiddels aan het ondergaan en de Onderwaterbossers keerden voldaan huiswaarts.