Duikfeest bij de Vuilnisbelt

Op zondagochtend 26 mei waren 6 Onderwaterbossers al vroeg uit de veren voor een duik op de HW kentering bij de duikplaats Vuilnisbelt (beter genaamd “Het Tuttelhoekje”) in de buurt van Poortvliet.
Het was licht bewolkt met een matige wind uit het zuidwesten. Leo ging zijn 1e Getijdewaterduik maken onder begeleiding van Angelique. Erica ging samen met Karin voor haar 2e en laatste Getijdenduik.
Reinier en Olaf gingen, gewapend met onderwatercamera, een scharrelduikje maken. Tegen kwart voor negen was iedereen omgekleed, mooi op tijd om om 9 uur het water in te gaan. Afgezien van een tiental Belgen en nog wat Hollanders was het niet heel druk op de duikstek.

Het zicht was vrij aardig, wel wat vlokkig hier en daar, maar toch zo’n 2,5-3 meter zicht. Prachtig die velden met grote roze, oranje en witte anjelieren. Alleen die maken een duik hier al zeer de moeite waard. Door Reinier en Olaf werden nog verwoede pogingen gedaan om een sepia te bevrijden uit een fuik, maar helaas is het niet gelukt. De fuik is heel gebleven, met de sepia erin. Zielig hoor.
Verder werden o.a. gespot: botervissen, harlekijnslakjes, groene wierslakjes, porceleinkrabbetjes, japanse stekelhoorn, grote Noordzee krab, veel grote kreeften, steenbolkjes, en heremietkreeften in verschillende soorten en maten.

Na een uurtje duiken kwamen de 3 buddyparen tevreden en voldaan het water  uit. Voor Karin was dit haar 300e duik en dit werd gevierd met cake. Erica kreeg na afloop het Deelcertificaat Getijdenwater uitgereikt. Onder het genot van koffie en thee werd er nog gezellig nagepraat, lekker in het zonnetje dat inmiddels was gaan schijnen.