Het Onderwaterbos duikt 2019 in

De zeer gezellige nieuwjaarsreceptie in De Wasbeek op donderdag 4 januari, werd op zondag 6 januari nog eens dunnetjes overgedaan met een nieuwjaarsduik in het buitenwater. Als vanouds was hiervoor de lokatie aan de paviljoenlaan in het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp uitgekozen, waar om 09.15 uur op zondagmorgen de eerste Onderwaterbossers neerstreken op de parkeerplaats. Er werd gelijk begonnen met het uitladen en opbouwen van de twee party tenten, gevolgd door brandertjes en grote pannen met erwtensoep en pompoensoep, die Marian op culinaire wijze onder haar hoede nam.

Ondertussen arriveerden alle stoere duikers en zwemmers die, vanwege de toch enigszins frisse water- en weersomstandigheden, diverse hulptroepen hadden meegebracht om hen voor en na het natte avontuur bij te staan en niet te vergeten flink aan te moedigen, want er werd bij deze en gene toch nog een lichte aarzeling bespeurd bij het aanschouwen van de grijze, kille plas die er die ochtend zeer rustig bij lag. Van wie was dit idee eigenlijk…..?

Na de briefing wist iedereen wat hem/haar te doen stond en om 10.15 uur renden de in totaal 13 bikkels gezamenlijk het frisse nat in om even kopje onder te gaan en dan weer snel terug te zwemmen naar het droge. Terwijl de stoere zwemmers zich afdroogden en weer warm aankleedden, hingen Ad, Reinier, Hans en Peter hun duikset om, voor nog een half uurtje onder water. Afgezien van het stof dat door andere duikers was veroorzaakt, was het zicht redelijk goed. Het onderwaterleven was vermoedelijk in een diepe winterslaap, want meer dan een larve van een libelle en een kleine baars werd er door onze 2 buddyparen niet gespot.

Toen iedereen weer terug was op het droge, werd er heerlijk gesmuld van de soepen, de warme chocolademelk en niet te vergeten het plateau met franse kaasjes met stokbrood. De catering was ook deze keer weer tiptop in orde en er was voor elk wat wils. Na het eten werden er door Karin en Angelique lootjes getrokken en konden de leden die een lot van de Grote Clubactie hadden gekocht nog kans maken op een aardigheidje. Hoewel de grote prijzen van de Grote Clubaktie dit jaar niet op de loten van de Onderwaterbossers waren gevallen, heeft het de vereniging toch weer een aardig zakcentje opgeleverd.

Toen onze huisfotograaf Henri het gebruikelijk groepskiekje had genomen liep het inmiddels al tegen het middaguur. Alles werd opgeruimd, ingepakt en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis om daar bij de warme kachel lekker verder op te warmen. We kunnen weer terugkijken op een zeer gezellig clubevenement. Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor jullie inzet, hulp en bijdrage om hier gezamenlijk weer een geslaagde ochtend van te maken.

Bekijk de foto’s

Bekijk het filmpje

 

3 Responses

  1. Karin zegt:

    Leuk verslag en foto’s van een zeer geslaagde dag!

  2. Hedda zegt:

    Was uitstekend verzorgd!

  3. Ad zegt:

    Leuk verhaal en top foto’s