Openingsduik Buitenwaterseizoen 2019

De weersverwachting voor zondag 5 mei was niet bepaald bemoedigend en met amper 10 graden op de thermometer en een gure harde wind uit het noodwesten, was het aan de waterkant bij Zandeiland 4 best fris. Een grotere tegenstelling met onze Paasduik van twee weken geleden kon je je niet voorstellen; we kregen zelfs nog een fikse hagelbui op ons dak waarbij de wind de golven in de plas hoog zwiepte. De tenten kregen het ook zwaar te verduren en hoewel ze met haringen en verschillende scheerlijnen stevig waren verankerd, moest er tijdens een bui extra mankracht aan te pas komen om de tenten op hun plaats te houden.

Maar omdat het volgens de kalender toch echt voorjaar is, stond onze openingsduik op de planning en 12 stoere duikers van onze vereniging wisten de elementen te trotseren. Na een korte briefing van de duikleider gingen de zes buddyparen te water. Ondertussen werd op de kant hard gewerkt aan het bereiden van de nasi met saté, waaraan de duikers zich na afloop van de duik tegoed konden doen.

Niels had pech met zijn droogpak dat volliep en Hedda had moeite met klaren, dus kwamen ze helaas al na 9 minuten het water weer uit.  Joop maakte in zijn gehuurde natpak, voor het eerst sinds lange tijd, weer een duik in het buitenwater en samen met Hylke maakte hij een leuke duik naar 11 meter waarbij verschillende grote snoekbaarzen werden gespot. Ook de andere duikers zagen enkele snoekbaarzen terwijl Hans, Carolien, Mark en Peter een diepe duik gingen maken om te oefenen met het oplaten van de decoballon.

Na drie kwartier stond iedereen enigszins verkleumd maar voldaan op de kant en kon men zich in de tent opwarmen met warme dranken en smullen van een overheerlijke nasischotel, klaargemaakt door Jan en Dirk. Inmiddels waren er nog wat leden langsgekomen om de gezelligheid te vergroten en zo hadden we, ondanks de enigszins winterse omstandigheden, weer een geslaagde openingsduik.