Winterse duik

Snertduik 2022 (1)Zondagochtend 27 februari half 9 staan Jan, Olaf, Angelique, Dirk en Karin aan de waterkant bij Toolenburgerplas. Het belooft een heerlijke winterse dag te worden, veel beter als de week ervoor toen deze duik eigenlijk gepland was. We zetten de clubtenten op, steken de clubvlaggen in de grond en drinken een kopje koffie. Daarna begint het echte werk want we gaan voor het eerst zelf oliebollen bakken!

Karin en Angelique mixen met behulp van de 220V stroom uit Dirk zijn auto de oliebollenmix en dan is het een half uurtje wachten. De pan met snert en vet voor de oliebollen staan rustig op te warmen en we zien verschillende duikers, bootcampclubjes en wandelaars nieuwsgierig onze richting uitkijken. Rond 10.15 uur is het zover want onze eerste oliebollen gaan het vet in! De oliebollen zien er prachtig en ze smaken heerlijk. Zo wordt iedereen ontvangen met een verse oliebol en een kop koffie… Is dit een nieuwe traditie?

Olaf zorgt voor een buddyindeling want we hebben ook nog 4 stoere duikers die gaan duiken. Met een watertemperatuur rond de 6 graden is een zeer verfrissende duik. Ondertussen is de wind komen opsteken en is het behoorlijk koud aan de waterkant. Als iedereen weer op de droge is staat er een heerlijke pan met snert en warme chocolademelk klaar in de clubtent. Heerlijk om je aan op te warmen. Wat is het weer heerlijk dat we steeds meer kunnen en mogen. En wat was ontzettend gezellig dat we dit weer hebben kunnen organiseren. Laten we hopen dat dit de eerste van weer vele clubevents zal zijn.