6de op NK Onderwatervoetbal

img_6697Op 6 november deed Onderwaterbos mee aan het NK Onderwatervoetbal, gehouden in Lisse.  En we waren goed voorbereid. Het team, bestaande uit Carolien, Ad, Henri, Reinier en ik hadden onder leiding van coach Mark enkele keren getraind in De Wasbeek. Ook speelden we oefenwedstrijden tegen De Guppen en DTH.

img_6696Vooraf hadden we al geconstateerd dat we vooral moesten zorgen dat we niet tegen elkaar streden. Om de voeten van ons eigen team makkelijk te herkennen, had iedereen zijn teennagels gelakt. Ja, ook de mannen. Bovendien schreven we met watervaste stift OWB op de bovenkant van de voeten en op de kuiten. Zo, nu konden we onze energie dus vooral richten op de tegenstander.

img_6692Op de grote dag zelf was ik zo verkouden dat ik aan de kant moest blijven. Maar dat kwam goed uit want we werden benaderd door een dame van Omroep West. Ze zochten een team dat ze konden volgen. En dat zagen wij dus wel zitten. Ze zou er vooral tijdens de eerste wedstrijd zijn want daarna moest ze zich haasten naar Den Haag, het materiaal tot een nieuwsitem maken en dan nog de uitzending van half zes halen.

img_6700Ondertussen kregen wij de tribune aardig gevuld. De familie Hermans was voltallig aanwezig. Maar ook leuk dat Karin, Barbera, Marian, Petra, Nico R., Cock, Joop, Peter (van Carolien) en Menno met zijn jongste dochter de weg naar het zwembad hadden gevonden. Bedankt voor jullie aanmoedigingen!

img_6695Die eerste wedstrijd ging geweldig. We wonnen glansrijk met 2-0 van The Wave. De tweede wedstrijd tegen DTH was lastiger. We hadden dat team vooraf al omgedoopt tot Duwen-Trekken-Haken en we hadden het lastig. Het eindigde in gelijkspel (0-0). Daarna volgenden nog een verloren wedstrijd en een gelijkspel.

img_6704In onze poule (A) werden we daarmee derde en ons NK was toen voorbij. De eerste 2 , DTH en Duikteam Amsterdam ging door naar de halve finales. In de pauze voordat de poule B van start ging, won Marian nog even een slagroom-kersentaart door een grote bal heel ver weg te schoppen.

img_6706De wedstrijden van Poule B werden door het team vanuit de verenigingsruimte geobserveerd en geanalyseerd. Daarna was het tijd voor een tosti en een broodje kroket om even aan te sterken. Daarna terug naar de tribune voor de zinderende halve finales. DTH won de wedstrijd om de 3de plek. Daarna ging het hard tegen hard in de finale. Uiteindelijk scoorde Palmare uit Voorschoten een goal en hielden die stand vast tot het einde. Volgend jaar is het NK dus in Voorschoten. Lekker dichtbij gelukkig.

Deze dag werd afgesloten met een prijsuitreiking. Iedereen kreeg een medaille en een duikgids. De finalisten kregen ook nog een beker. Daarna ging iedereen vermoeid maar voldaan alle spullen naar de auto slepen. Wat een geweldige dag!

Bekijk het artikel en de video van TV West

Bekijk een trainingsvideo van Duikvereniging Het Onderwaterbos

Lees meer over het NK Onderwatervoetbal op de website van de 2016- Nederlands Kampioen Onderwatervoetbal … Duikvereniging De Guppen in Lisse