De eerste Sassenheim City Swim groot succes

1.Voor de start - Vincent GeljonZondagmiddag 28 augustus om 13 uur sprongen 70 zwemmers met gele badmutsen bij het Oude Zwembad in het water en begonnen aan de eerste Sassenheim City Swim. Dit evenement organiseerde Onderwaterbos samen met Zwemvereniging Sassenheim. Het moest een sportieve, maar vooral ook gezellige tocht worden voor de zwemmers variërend van 8 tot 73 jaar.

2.de start - Vincent GeljonHet zwemparcours liep van het oude zwembad, over de Sassenheimervaart door een sloot, om vervolgens te eindigen in het Voorhavenkwartier. De af te leggen afstand was 700 meter. Genoeg voor de snelle zwemmers van de zwemvereniging om even lekker hard te zwemmen. Maar ook goed te doen voor de zwemmers die het wat rustiger aan wilden doen. Dat gold natuurlijk ook voor de Onderwaterbossers want bij duiken geldt dat als je haast heb, je ook niets ziet.

SONY DSCOnderwaterbos was in het water vertegenwoordigd door Nico H. en Kristel, Niels, Gerard, Léon (met GoPro op zijn hoofd), Hylke en Ad. Op het water vormden Vincent (nam ook bootje mee), Mark, Menno de bezemboot achteraan de stoet. Reinier was overal tegelijk, en zat met zijn neoprene pak afwisselend in een bootje of op de fiets. Zijn vrouw Erica nam met kids het opwarmen van de soep voor hun rekening. Jan O. hielp bij de uitstap. Fabian deed zijn best om overal tegelijk te zijn om de beste foto’s te maken. Ik liep te Facebooken, fotograferen, filmen en Onderwaterbos te promoten. Het opbouwen en afbouwen van de kleedtenten was natuurlijk zo gepiept omdat iedereen als vanzelfsprekend de handen uit de mouwen steekt. Wat zijn wij toch een heerlijke vereniging!

IMG_6172Op de zaterdag voorafgaand aan de Sassenheim City Swim hadden een aantal Onderwaterbossers het parcours al verkend. Bij het oude Zwembad werden een gezonken tuinstoel en een autobandje uit het water gevist. De rest van het parcours was aardig schoon. Her en der werden wat potentieel gevaarlijke onderwaterobstakels naar de zijkanten van het zwemwater gemanoeuvreerd. Bij de uitstap waren het vooral bakstenen die even verwijderd moesten worden van de bodem. Daar was ook de kroos volop aanwezig zodat onze duikers er een beetje groen gingen uitzien. Van de zwemmers hoorden we later dat het schoonmaken van het parcours enorm werd gewaardeerd.

4.Tijdens de tocht - Annemiek ZwaanAlles was dus geregeld voor een geweldige eerste editie van de Sassenheim City Swim. De zwemmers gingen van start en direct viel het veld uiteen in een lange sliert gele badmutsen die zich richting het centrum van Sassenheim begaven. Onderweg werden de zwemmers enthousiast aangemoedigd door familieleden en vrienden die langs de Sassenheimervaart en op de bruggen over de sloten stonden. Evenveel enthousiasme was er ook bij de omwonenden van de sloten die massaal aan de waterkant stonden om de stoet gele badmutsen voorbij te zien zwemmen. Vlaggen wapperden in de vlaggenmasten en één van de bootjes was zelfs feestelijk versierd met vele gekleurde vlaggetjes. De stemming zat er direct goed in.

5. finish Voorhavenkwartier - Hedda van OoijenDe aankomst in het Voorhavenkwartier was een feestje. Toeschouwers stonden op de kade, de balkons en ook in diverse sloepen te wachten tot de zwemmers in het zicht kwamen. Brasserie Hemels was speciaal voor de gelegenheid open en op het terras zat men eerste rang om de zwemmers te zien finishen. Er was gelegenheid om af te spoelen, om te kleden en zelfs voor soep was gezorgd.

SONY DSCNa afloop konden beide verenigingen stellen dat de eerste Sassenheim City Swim een groot succes was. Als het aan de zwemvereniging en aan ons ligt, is Sassenheim een nieuw evenement rijker. Kijk op facebook/sassenheimcityswim voor de foto’s, filmpjes en het mogelijke vervolg.