Diving & bowling

20170212-diveworld-1Op 12 februari reden 8 Onderwaterbossers naar Enschede voor een dagje “diving & bowling”. Eerste stop was de duiktoren van Dive World. Het was een beetje lastig te vinden op een soort entertainment-park met kartbanen, een bioscoop en dergelijke. De duiktoren was niet moeilijk te vinden maar de ingang wel. Uiteindelijk belandden we via een anoniem trappenhuis is een verlaten duikwinkel. De klingel klingelde vrolijk bij binnenkomst maar er kwam geen reactie. Nog een paar keer met een been langs de sensor, maar nog steeds geen reactie. Boven leek er wel leven te zijn dus wij de trap op. En ja, daar moesten we zijn. Er was een grote kar waarmee we de spullen konden ophalen via een lift, dus dat was aangenaam.

20170212-diveworld-2Eenmaal boven volgde een korte briefing. Hierin werd duidelijk dat het water slechts 20 graden was en niet de aangename 23 die op de website stond. Angelique huurde dus nog maar even een 7 mm-wetsuit want zij had slechts haar dunne 3 mm-pak meegenomen. Daarna konden we te water. Best fris en volgens onze duikcomputer toch echt slecht 19 graden … brrr. Voor Reinier en mij eindigt de duik hier al. Een beginnende verkoudheid belemmert het klaren en wij moeten ons amuseren met vanaf de oppervlakte toekijken hoe onderin allerlei duikers bezig zijn met stage-bottles en ballonnetjes. Tussendoor zwemmen Angelique en Olaf, Ad en Karin en Barbera en Dirk. Na maximaal 3 kwartier zijn al onze duikers het water uit en kunnen we onder de lekker warme douche opwarmen.

20170212-diveworld-6We slepen daarna de spullen weer terug naar de auto en schuiven aan voor een uitgebreide Twentse lunch.  Diverse soorten vleeswaren, warme snacks, hagelslag, plakjes brood, harde en zachte broodjes, melk, jus, koffie en thee. De lunch hebben ze hier uitstekend voor elkaar. We concluderen dat dit een goede plek is voor onervaren duikers om tijdens de koude winter hun vaardigheden op peil te houden en te oefenen. Jammer dat die er niet bij zijn. Voor de ervaren duiker is het een beetje een tamme plek als je niet specifieke skills gaat oefenen. Maar de lunch maakt veel goed!

20170212-diveworld-7En daarna gaan we door naar deel 2 van de dag. In het naastgelegen bowlingcentrum staan 2 banen klaar. We besluiten de groep te verdelen in een “mannen tegen de vrouwen”. De winnaars van het eerste spel (Reinier in baan 1 en Hedda in baan 2) behalen beiden 102 punten. Na het tweede spel staat Dirk glorieus bovenaan met 220 punten. Maar hij haalde die punten binnen met behulp van Olaf die al had gegooid voordat bleek dat Dirk een extra keer mocht gooien vanwege een strike. Uiteraard werd geklaagd over bonkige ballen en een baan met een afwijking naar links én naar rechts, maar dat hoort er natuurlijk bij.

20170212-diveworld-9Daarna nemen we afscheid en duikt iedereen zijn auto weer in. Het duiken was vandaag misschien niet spectaculair maar de dag zelf was enorm gezellig. Karin, bedankt voor het regelen!