Duiken in Curaçao

201703-curacao-vakantie-1Wij – Gerard, Heleen, Léon, Corine, Fien en Henk – vertrokken op 13 maart om 10.30 uur van Schiphol voor een vlucht van ong. 9,5 uur naar Curaçao. Op Hato stond de beheerster al op ons te wachten met het gehuurde busje om ons naar ons vakantiehuis op Grote Berg te brengen. Het was een prachtig huis met een zwembad, groot terras met uitzicht over Curaçao.

201703-curacao-vakantie-2De eerste morgen hebben we lekker ontbeten op het terras. Daarna zijn we naar ons mooie stekje gegaan, Blue Bay en daar een mooie duik gemaakt en lekker gegeten op het strand.

201703-curacao-vakantie-3De derde dag vonden wij een voor ons nieuwe duikstek gevonden bij Coral Estate. Na eerst een heerlijk bakje koffie te hebben gedronken, maakten wij onze eerste duik. Mooie vissen gezien en kraakhelder water. In de middag hebben we nog een duik gemaakt waar we heerlijk rustig op de stroming meedreven. Maar toen we terug moesten, was het toch nog een heel geploeter om tegen de stroming terug te komen. Zo zie je dat een beetje goede conditie (door het trainen in het zwembad) je dan goed van pas komt.

201703-curacao-vakantie-4De volgende dag zochten wij een strandje op met de naam Playa Crande, want daar kon je schilpadden zien. Je verwacht met zo’n naam een prachtig strand, maar de werkelijkheid was anders. Het strand zag er niet uit. Veel rotzooi en vuil, maar het snorkelen met de schilpadden maakte veel goed. Daarna vertrokken naar Blue Lagoon en weer een mooie duik gemaakt met veel koraal en heel veel vis. ‘s Avonds naar Willemstad gegaan en heerlijk gegeten bij de Gouverneur.

201703-curacao-vakantie-5Volgende dag naar Jan Thiel resort voor een heerlijk een dagje luieren en wat zwemmen. Ook wat boodschappen gedaan want je moet toch ‘s morgens toch ook wat eten.

Zaterdag naar Cas Abou geweest en daar een mooie duik gemaakt. Lekkere smoothies gedronken en ‘s avonds naar een restaurant bij Bleu Lagoon voor een heerlijk diner.

Op zondag gingen wij naar Piscadera Bay. Dat is een klein strandje. Daar kregen wij het advies om net om de hoek 5 minuten verder te gaan duiken omdat daar niet veel gedoken werd. Het leverde een mooie duik op bij een steile wand.

‘s Maandags zijn wij naar de westpunt gereden om bij Playa Kalki, één van de mooiste duikplekken van Curaçao, te duiken. Ook weer een hele mooie duik in zeer helder water waar we veel vis hebben gezien.

201703-curacao-vakantie-6De laatste hele dag nog naar Coral Estate geweest om te duiken, te luieren in de zon, en lekker te eten op het strand. ‘s Avonds gaan wij eten bij Landhuis Daniel. Ik sta te wachten op de weg om linksaf te slaan. Hoor ik me toch een gepiep van autobanden! Twee auto’s achter ons rijdt een derde auto in volle vaart op de stoet in. Ze kwam helemaal dwars over de weg te staan. Wij hadden gelukkig met een klein tikje tegen de auto niets en konden daarna toch nog heerlijk eten.

Op de dag van vertrek hebben we nog koffie gedronken bij Blue Bay. Daarna naar het vliegveld, het busje ingeleverd en om 17.00 uur van Hato de lucht in. De volgende morgen om 7.00 uur landden wij weer veilig op Schiphol.

Het was weer een heerlijke vakantie naar Curaçao met Gerard, Heleen, Léon en Corine.