Duikvakantie in Pals (Spanje)

201508vakantiepals-39.JPGHet is 27 juni en mijn vakantie begint met een treinreis naar Maastricht Airport om daar vandaan naar Gerona (Spanje) te vliegen. Ik mag weer heerlijk 2 weken bij mijn ouders op de camping Playa Brava in Pals blijven om lekker uit te rusten en natuurlijk een paar duiken te maken samen met Jan.

201508vakantiepals-31.JPGOmdat we weer in Pals verblijven, boeken we onze duiktrips weer bij duikschool Octopus Scuba School in Pals. Er is een wisseling van de crew geweest maar dat maakt geen verschil want ik word warm onthaald en het leuk om even een praatje te maken en natuurlijk een aantal duiken te plannen. Er is wel wat veranderd ten aanzien van boeken van duiktrip naar de Medes eilanden nabij het vissersdorp ‘L Estartit.

Dit jaar is het nieuwe duikquotum ingegaan en mogen bij elke duikboei maar 50 duikers per dag te water. Dit is voor de duikscholen in ‘L Estartit natuurlijk een strop maar de Spaanse natuurbescherming vond dat het rif te intensief werd bedoken en dit ging ten kosten van de flora en fauna van dit prachtige natuurreservaat. Voor ons betekent dit dat als wij bij de Medes willen duiken we zelf naar ‘L Estartit moeten om te kijken of we bij een van de duikscholen een plekje kunnen boeken. Hoewel Baz, de eigenaar van de duikschool in Pals, andere jaren goede afspraken had met een duikschool in ‘L Estartit lukt het nu maar mondjesmaat om een aantal plaatsen te boeken aan boord.

201508vakantiepals-12.JPGHet is natuurlijk jammer maar ik heb ook weinig zin om met al mijn zware duikspullen naar ‘L Estartit te gaan en te proberen om daar een plekje te boeken. De duikstekken bij Aquafreda zijn ook erg mooi en al mijn duiken maak ik dan ook daar. Voor een aantal duiken is het wat verder uitvaren, voor de kust van Tamariu, maar de meeste duiken maken maximaal 15 minuten uitvaren. Voor de grote tandbaarzen en schorpioenvissen moet je bij de Medes eilanden zijn maar bij de duikstekken langs de kust van Aquafreda vind je ook veel moois zoals verschillende soorten naaktslakken, barracuda’s, lipvissen, octopus en nog veel meer. Het water is aan de oppervlakte een aangename 20 graden maar op een meter of 15 is het 17 graden wat soms een beetje fris aanvoelt in mijn enkele 7 mm pak. Gelukkig is het heerlijk weer en na duiken kun weer lekker opwarmen. En voor we terugvaren krijgen we van Baz een flinke slok cava, Spaanse mousserende wijn, waardoor je wat sneller opwarmt…

201508vakantiepals-11.JPGHet was weer een super vakantie. Ik ben gezellig mee teruggereden met de auto en caravan. Wel zo gezellig en je ziet nog wat van de omgeving. Wat het volgend jaar gaat worden…… zien we dan wel weer. Maar voor een keer wat anders dan de Nederlandse wateren hoef je niet zover te reizen om toch wat moois en anders te zien.

 

 

1 Response

  1. Angelique zegt:

    Mooie foto’s en leuk verhaal