Hemelvaartweekeinde komt geen zon tekort

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe eerste kampeerders melden zich al ruim voordat woensdag 4 mei ons Hemelvaart-weekeinde officieel van start gaat. In de loop van woensdag en donderdag stroomt ons veldje vol. Vanaf donderdagochtend wordt gedoken in Oosterschelde en Grevelingen. Het zicht is niet geweldig. Maar omdat eerdere berichten nul zicht deden vermoeden, valt dat nog eigenlijk best mee. Petra, Olaf en ik hebben daar geen last van want oren, verkoudheid en algehele malaise houden ons aan de wal.

20160505.hemelvaart (37)Qua onderwaterleven wordt weinig echt opzienbarends gezien … op Ivo’s sepiola na. En Ad ziet een mysterieuze staart onder een rotsblok vandaan steken. Misschien een hondshaaitje, maar misschien ook niet. We zullen het nooit weten want de voorkant bleef verborgen. Ook meldt Ivo groene slakjes in de vorm van een klein inlegkruisje met vleugels. Een fantasierijke beschrijving van de verder weinig bijzondere groene wierslak. Op zondagochtend komen Reinier en Ad heel vroeg hun bed uit voor een kerkewegse duiken en worden beloond met 3 hele mooie zeedahlia’s. De algehele conclusie is dat de duiken zeker de moeite waard zijn, ondanks het mindere zicht. Op zaterdag maakt Karin bovendien haar 200ste duik, samen met Angelique en Karin.

20160505.hemelvaart (25)20160505.hemelvaart (27)Op de camping is het ook goed toeven. De zon schijnt iedere dag feller en warmer. Wordt aan het begin van de week op de terrassen nog gevochten om een plaatsje in de zon, richting het weekeinde worden de schaduwstoelen razend populair. Op donderdagavond wordt gezamenlijk gebarbecued. “Sam 3″ (Sam 2 heeft het maar 1 seizoen uitgehouden) heet Léon en blijkt een achtergrond als slager te hebben. Dat heeft een positief effect op de kwaliteit van de barbecue. Het blijkt ook zo veel dat we met slechts een kleine inspanning op zaterdag nogmaals kunnen barbecueën.

20160505.hemelvaart (31)Op zaterdag gaat een deel van de groep langs bij Sam 1 – de enige echte Sam – in Renesse. Uiteraard hebben we daar weer lekker gegeten. Wel kijken we raar op als het nogal donker en bewolkt is als we buiten komen. Tijdens het ijsje (bij die lekkere ijszaak) roept Reinier nog dat buienradar geen regen voorspelt. Toch valt het even later met bakken uit de lucht. Gelukkig dat de achterblijvers op de camping alle ramen sluiten en duikspullen naar voortenten slepen. Dat buitje hadden we echt niet zien aankomen.

Gelukkig kunnen we die zondag alle kampeerspullen weer droog inpakken. Wat een geweldig kampeerweekeinde. Daar moeten we echt een paar dagen van gaan bijkomen hoor!

Bij de duik bij Het Koepeltje heb ik boven water gefilmd. Bekijk het filmpje op Youtube