Openingsduik, zonnig cadeautje

20160501.openingsduik (45)Op de zonnige zondagochtend van 1 mei heeft de duikvereniging weer haar eerste buitenduik in clubverband dit jaar. Uiteraard hebben een aantal fanatieke duikers van de duikvereniging ook in de winter en vroege voorjaar door gedoken maar nu is het weer zover dat de club- en opleidingsduiken gaan beginnen.

20160501.openingsduik (12)Zondagochtend hebben zich dan ook een groot aantal leden, al dan niet met aanhang, gemeld op de parkeerplaats bij het Haarlemmersbos. De parkeerplaats staat al aardig vol met onder andere veel duikers van andere verenigingen of duikscholen maar gelukkig is er nog voldoende parkeerplaats.

20160501.openingsduik (19)Wanneer iedereen er is heeft onze voorzitter Jan nog een kleine speech en daarna geeft Angelique nog uitleg over de duikstek en geeft de buddyindeling voor de duikers. Ondertussen wordt de tent opgezet en de barbecue aangestoken. De tuinstoelen worden geïnstalleerd zodat de niet duikers niet alleen een heerlijk plekje in de zon hebben maar ze hebben ook goed zicht op de plas.

20160501.openingsduik (22)Iedereen komt zich netjes afmelden bij Angelique en gaan te water. Er worden wat kortere duiken gemaakt maar ook een aantal duiken van bijna uur. De watertemperatuur is volgens de berichten rond de 11 á 12 graden om een diepte van 10 tot 15 meter maar het zicht is wisselend. Waarschijnlijk door de vele duikers in het water. Er worden palingen en karpers waargenomen en iedereen is weer enthousiast dat ze hebben kunnen duiken.

20160501.openingsduik (43)Als het laatste buddypaar ook weer terug is van de duik verzamelt iedereen zich bij de clubtent waar Jan, Dirk en Karin op de barbecue nasi en saté hebben klaargemaakt. Niets is lekkerder om in een het zonnetje lekker te eten en na te praten over je net gemaakte duik.
In ieder geval was deze clubduik een goed uitgangspunt voor alle andere clubduiken. Al staat natuurlijk niet na elke duik een pan met nasi klaar…..

Onze openingsduik haalde ook de plaatselijke kranten. Bekijk hier de Woensdagkrant, De Teylinger en Teylingen Nieuws