Vakantie op Curaçao

2016.vakantie.curacao.mureneHenk en Fien en de families Roorda zijn op 9 februari om 8.40 naar Curaçao vertrokken. Na een tussenlanding op St. maarten waren wij om 15.15 op Hato.

2016.vakantie.curacao.frogfishBij aankomst bleek het vakantiehuis nog bezet. Maar van de eigenaar konden wij in een hotel in Willemstad overnachten vlakbij de pondjesbrug. Daardoor konden wij ook nog genieten van het Carnaval. Maar na ongeveer 24 uur geen slaap werd dit een breker en zijn wij gaan slapen ondanks de herrie van de optocht.

Met een gehuurd busje zijn we naar diverse stranden geweest o.a. Blue Bay, Porto Marie, Cas Abou. We hebben heerlijk in de zon gelegen, lekker gegeten op het strand, en mooie duiken gemaakt.

2016.vakantie.curacao.langoestTijdens een duik bij Porto Marie hebben wij een grote groene Murene gezien.

2016.vakantie.curacao.zeepaardjeBij Cas Abou zijn we een frogvis tegengekomen. Deze was bijna niet te zien, zo goed gecamoufleerd als hij is.

Ook nog een Langouste en een mooie zwart met gele strepen Murene.

Bij de laatste duik op Casabou zijn wij na aanwijzingen van de duikschool op zoek gegaan naar een zeepaardje. Die hebben wij uiteindelijk gevonden. Zo leuk om dit te zien!

Na een aantal heerlijk dagen (soms wel wat warm) vertrokken wij op donderdag 18 februari van Hato weer naar Schiphol. Daar landen wij vrijdag 19 februari om 07.05 uur. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met z’n achten.

Groeten, Fien en Henk

1 Response

  1. Angelique zegt:

    Leuk verhaal. Heel gaaf die Hengelaarsvis en dat zeepaardje!