Hylke onze clubkampioen 2012

Even lijkt het erop dat het Clubkampioenschap 2012 niet zal doorgaan.  Een week voor de krachtmeting zijn er nog wat weinig aanmeldingen.  Maar zoals gewoonlijk moet Onderwaterbos het hebben van een sterke eindsprint.  Uiteindelijk verzamelen zo’n 20 Onderwaterbossers zich in Zwembad De Wasbeek om,  onder toeziend oog van meerdere scheidsrechters, de strijd aan te gaan.

Natuurlijk is het hindernisparcours weer uitgezet door Henk.  Ieder jaar zorgt hij weer voor een reeks ingewikkelde en uitputtende uitdagingen  compleet met regels en strenge scheidsrechters.  Dit jaar staat er bijvoorbeeld vlotvaren op het programma.  Het vlot bestaat uit een drijvende mat gebonden op een zwemband.  Het plan is simpel: op de mat liggen en jezelf zo snel mogelijk langs een lijn naar de overkant trekken en weer terug.  De uitvoering blijkt toch lastiger dan gedacht.  Niet alleen is het vlot lachwekkend instabiel, ook het keerpunt aan de overkant is het natte einde van menig snelle tijd.

Hetzelfde geldt voor het onder water leegblazen van een fles gevuld met water.  Hoe moeilijk kan het zijn? In de haast gaat er toch veel lucht naast de flesopening.  En aan die flesopening zit bovendien een scherp randje.  Als de club eerdaags collectief een koortslip krijgt, weten we hoe dat komt!  Het (natte) sponzen gooien naar een rij bekertjes brengt toch wat baldadigheid naar boven.  Sommige sponzen vliegen verdacht ver uit koers. Opzet kan niet worden uitgesloten.

Henk heeft in een hoek een stellage van drie doorzichtige pijpen gezet met onderin iedere pijp een balletje.  Bekertje water vullen, je door 2 hoepels wurmen en dan zonder te morsen de pijpen vullen totdat je de balletjes kan pakken. Het is soort apenkooien voor volwassenen.  Alle activiteiten vereisen uithoudingsvermogen en lenigheid.  Kwaliteiten die je als duiker best kunt gebruiken.  Zo’n Clubkampioenschap is dan ook een mooi ijkpunt of je conditioneel een beetje klaar bent voor weer een mooi duikseizoen.

Aan het einde van de avond leveren de scheidsrechters hun lijstjes in bij Henk.  Hij trekt zich dan terug en laat er zijn onnavolgbare puntentelling op los.  Het resultaat is altijd weer een grote verrassing, dit jaar ook voor Henk.  Nadat Peter namelijk is uitgeroepen tot winnaar (compleet met beker, medaille en fotomoment), blijkt dat de puntentelling toch wijst op een andere winnaar.  De medaillehouders mogen hun medaille weer inleveren en we doen de prijsuitreiking nog eens dunnetjes over.  Peter moet nu genoegen nemen met een 2de plek.  Hylke mag namelijk dit jaar de eretitel Clubkampioen dragen.
Hylke, gefeliciteerd!

Bekijk hier het de volledige uitslag van het Clubkampioenschap 2012..

Henk en Fien, bedankt voor de geweldige organisatie! Ook alle scheidsrechters bedankt voor hun inzet!

Bekijk ook de foto’s.