Twee duiken bij de Zeelandbrug

Afgelopen zondag toen het hemelwater weer in een gestaag tempo naar beneden kwam, besloten wij om een duik te maken bij de Zeelandbrug. Op de stek viel het mee met de hoeveelheid regen. De eerste duik was op de laagwaterkentering en we zwommen een driehoek vanaf de nieuwe duiktrap.

Tot een diepte van ca. 16 meter zagen we in 60 minuten kans om weer veel moois met de camera vast te leggen: een ware explosie van harlekijnslakken, alleen of in parende paren of soms wel vier tegelijk op een paar vierkante centimeter. Kokerwormen, groot en klein profiteerden van de stroming die beduidend minder werd naarmate de kentering naderde. Ook poseerde er een fraaie zeedonderpad pal voor de camera. Het wemelde verder van de brokkelsterren, hooiwagenkrabben en heremietkreeften.

Eenmaal bovengekomen hadden we nog niet genoeg van het onderwaterleven en na een korte pauze van ruim een half uur besloten we de stroming te trotseren en zijn we weer ondergedoken. Dit keer tot een diepte van 14 meter, met opnieuw vele harlekijnslakken, twee hele grote Noordzeekrabben in een gat, een bruine plooislak en op de terugweg op een diepte van zo’n 8 meter 4 reuzen blauwtipjes.

Twee heerlijke duiken, alhoewel er uit Olafs droogpak na afloop van de tweede duik wel heel veel water kwam. Dat was op zich niet zo vreemd gezien de scheur die er in zijn manchetseal bij het aantrekken was gekomen. Daar hielp het touwtje dat we erom gespannen hadden niet zo heel veel. Hoezo verslaafd zullen we maar zeggen.