Weer geslaagde deelname Vrije Tijd Festival

VerenigingendagOp zaterdag 7 september haalde Onderwaterbos weer alles uit de kast om zichzelf te presenteren aan de inwoners van Sassenheim. Op het Vrije Tijd festival van de gemeente Teylingen stonden we voor de derde keer met een kraam en een zwembad in Park Rusthoff. Het was even afwachten wat het weer zou gaan doen, maar na een bewolkt begin met wat spetters kwam toch de zon erbij. Het werd uiteindelijk nog een stralende middag. En dat betekent dat het park volliep met mensen en kinderen. En vooral die laatste groep is wel te porren voor een proefduikje.

VerenigingendagRuim 30 kinderen werden in een duikpakje en duikset gehesen. Menno, Vincent, Reinier en Ad vervulden bij toerbeurt de rol van duikbegeleiders. Sommige kinderen vinden het zo geweldig dat we ze ieder jaar terug zien. Eén moeder vertelde dat haar zoontje hier al een jaar lang over gesproken had. “Als het weer feest zou zijn in het park, zou hij een duikje gaan maken”.

VerenigingendagHet zwembad trekt altijd veel bekijks. Ouders, grootouders en passanten die vertederd staan te kijken naar de verrichtingen van die kleine duikertjes. Het is altijd een mooie aanleiding om een praatje over duiken te beginnen. En ieder jaar weer spreek je mensen die niet weten dat er een duikvereniging zit in Sassenheim. Mensen die bijv. wel een PADI-brevet hebben en zich hebben afgevraagd hoe en waar ze dat duiken toch weer eens gaan oppakken. Diverse mensen hebben hun emailadres achter gelaten bij de kraam om meer info te krijgen.

VerenigingendagOm in het park goed voor de dag te komen, moet veel werk verzet worden. Er moet een zwembad gehuurd worden, duiksetjes en duikpakken geregeld bij  Divepost uit Katwijk. Daarnaast wordt er extra promotiemateriaal geregeld bij de NOB. Op de dag zelf slepen we meer spullen naar het park dan als we gaan kamperen in Ellemeet. Een kleedtent, handdoeken, een kleedje voor in de kraam, spandoek, vlag, aankleding van de kraam zoals oppervlakteboei, trimvest, foto’s van onderwaterleven, lesboeken. Geweldig dat we vervolgens op zoveel vrijwilligers kunnen rekenen om de dag tot een succes te maken.

VerenigingendagOm een indruk te geven wat er bij komt kijken: we hebben handjes nodig om het zwembad op te bouwen, de brandweer (met dank aan Lenard) komt het zwembad vullen, iemand moet vervolgens de duikers in het zwembad vanaf de kant in de gaten houden. We hebben ook vrijwilligers om foto’s te maken van duikende kinderen, om de kinderen te registreren die gaan duiken, om een korte uitleg te geven , om kinderen in een duikpak en duiksetje te hijsen en natuurlijk ook om mensen te woord te staan bij de kraam en het zwembad. Aan het einde van de dag moet het zwembad worden geleegd en afgebroken.  In de dagen erna krijgen alle duikertjes een foto gemaild van hun duik. De geïnteresseerden die hun emailadres hebben achtergelaten bij de kraam krijgen een week later een nieuwsbrief met meer info over onze vereniging, onze duikopleidingen en de mogelijkheid tot een proefduik.  Hopelijk levert het nieuwe leden op.

Het is dus een berg werk die verzet wordt maar het resultaat is een geweldige dag voor iedereen – bezoekers én vrijwilligers . Alle vrijwilligers (Carolien, Marian, Fien, Erica, Vincent, Menno, Mark, Ivo, Henri, Henk, Lenard, Donald, Ad, Léon en Reinier) ontzettend bedankt voor je tijd en inzet! Het kan niemand die dag ontgaan zijn dat Sassenheim een actieve en erg gezellige duikvereniging heeft.