Zonovergoten openingsduik

OpeningsduikOp 5 mei ging eindelijk officieel het buitenduikseizoen van start. De tijd dat we tweemaal per week een buitenduik organiseren is weer aangebroken. Zo’n 18 duikers verzamelden zich op Zandeiland 4 voor deze heugelijke gebeurtenis. Ook misschien een beetje spannende gebeurtenis, voor Marian en Jack tenminste want die zijn in opleiding voor hun eerste brevet. Voor hun werd het de eerste buitenduik. Sommige Onderwaterbossers schitterden overigens juist door afwezigheid. Die waren hun tent al aan het opzetten in de Zeeuwse klei voor een extra vroeg begin van het Hemelvaart-weekeinde. Zij missen daardoor de onthulling van het nieuwe spandoek van de vereniging. Dat moment vraagt om een mooie groepsfoto en daar is Ruud geweldig in geslaagd.

20130505.openingsduik-75.JPGWat een geweldig zonnig, windstil weer hebben we deze dag! Dat is erg aangenaam voor degene die op de kant achterblijven. Stoeltjes worden uitgeklapt, de koffie wordt ingeschonken en de koekjes gaan rond. Maar de duikers kunnen ook onder water genieten van de zon. Het geelbruine (heldere) water van de Vinkeveense Plas geeft in combinatie met die zon onder water bijzondere lichteffecten. Die meterlange snoek die we bij de instap tegenkomen, komt zo wel heel mooi tot zijn recht.

Na afloop worden naast snoeken ook baarzen, paling, kreeftjes, garnaaltjes en snoekbaarzen bijgeschreven op de waarnemingenlijst. Niet iedereen heeft overigens wat gezien. Angelique en Karin laten weten dat ze weliswaar alle attracties onder water zijn afgegaan maar dat ze geen leven hebben gezien. Volgende keer beter!

OpeningsduikDe bus kreeg trouwens wat extra aandacht tijdens de briefing. Die is namelijk verplaatst naar een stabiele bedje van stenen. Op de hoeken staan stalen binten die zo slordig zijn afgeslepen dat het een gevaar kan vormen voor je duikuitrusting. Iedereen krijgt het advies er met een wijde bocht omheen te gaan. Sommige Onderwaterbossers zijn echter goed in staat zelf voor wat hindernissen te zorgen. Hylke bleek zijn lamp vergeten te zijn en Jan trok spontaan een seal kapot van zijn droogpak. Gelukkig bleek er een lamp over te zijn voor Hylke en had Jan ook zijn natpak ingepakt.

OpeningsduikUiteindelijk kan iedereen terugkijken op een geslaagde aftrap van het buitenwaterseizoen. Dat werd alleen maar beter toen Kees de buitenkeuken installeerde voor een heerlijke nasi en saté met pindasaus. Een verrukkelijke manier van opwarmen. En dat was wel een beetje nodig want het buitenwater was maar 8-10 graden. Laat dit het frisse begin zijn van een heel mooi en veilig duikseizoen!

Ruud heeft geweldige foto’s gemaakt (Bedankt!) dus kijk ook even in het fotoalbum!

Onze openingsduik heeft zelfs de kranten gehaald. Bekijk bij Onderwaterbos in de publiciteit de artikelen met foto op nieuwsvanhier.nl en in De Teylinger en de Woensdagkrant.