Duiken in Nederland – doen!

DIGITAL CAMERAVeel mensen denken dat duiken iets is dat je alleen kunt doen in de tropische wateren van bijvoorbeeldDIGITAL CAMERA Egypte of Bonaire. Iets wat je alleen “eventjes” op vakantie kunt doen en daarna niet meer.

 

Nee hoor!

In Nederland kun je geweldig duiken!

 

DIGITAL CAMERABij Duikvereniging Het Onderwaterbos weten we dat het Nederlandse onderwaterleven veel te bieden heeft voor duikers – beginnende én gevorderde duikers. Gedurende het zomerseizoen (mei t/m sept) organiseren we tweemaal per week een duik voor onze leden (geen verplichte aanwezigheid). Het is een sport die wij wekelijks beoefenen – zoals iemand anders naar tennis of voetbal gaat.DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERAEn als jij tenminste18 jaar bent (16 onder begeleiding van een ouder), beschikt over eigen vervoer en kunt zwemmen (zwemdiploma niet verplicht) kun jij bij ons leren duiken. De beginners-duikcursus begint in oktober/november/december 2014 in Zwembad De Wasbeek. Vanaf mei 2015 ga je vervolgens in het buitenwater duiken onder begeleiding van een instructeur. We streven ernaar dat je vóór de zomervakantie van 2015 over een duikbrevet beschikt*.

Wij duiken op donderdagavond in een zoetwaterplas in de regio. Bijvoorbeeld in de Haarlemmermeerse biologie.algemeen (3)Bosplas (Hoofddorp). Daar kun je tussen veenblokken en onder een restaurant door duiken. We zien daar regelmatig paling en snoeken. Ook de Vinkeveense Plas wordt regelmatig door ons bezocht.

DIGITAL CAMERAOp zondagochtend duiken wij in Zeeland: de Grevelingen of de Oosterschelde. Zeeland – op anderhalf uur rijden van Sassenheim – is een duikgebied dat hoog op de lijst van Europese duik-hotspots staat. Drie soorten inktvissen, kleurrijke slakjes, anemonen, zacht koraal, grote harders, kreeften en krabben.  Geen wonder dat in 2015 het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie georganiseerd wordt in Zeeland. De foto’s bij dit artikel zijn allemaal gemaakt in de Grevelingen of de Oosterschelde en natuurlijk allemaal gemaakt door leden van onze vereniging.

biologie.algemeen (15)Naast genieten van het natuurschoon vinden wij de gezelligheid voor, tijdens en na de duik ook erg belangrijk. Samen de duiksets opbouwen en na afloop van een duik gezellig napraten onder het genot van een meegebrachte thermoskan koffie. “Wat heb jij gezien?”20130830.zeelandweekeinde-72.JPG

Wil je weten of duiken of Duikvereniging Het Onderwaterbos iets voor je is? Kom vanaf september/oktober langs in Zwembad De Wasbeek (donderdagavond 21-22 uur) om met ons kennis te maken. Als je je tijdig aanmeld (tenminste een week van tevoren), dan kunnen we kijken of we tijdens de kennismaking een proefduik met je kunnen maken (in het zwembad).

Duik jij in 2015 met ons mee?

* De snelheid waarmee het brevet gehaald kan worden is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee jij de duikvaardigheden aanleert en hoe vaak je aanwezig dan wel afwezig bent bij de lessen. Lukt het niet voor de zomer, dan gaan we na de zomer natuurlijk gewoon door met de lessen.