Duiken met dolfijnen in Egypte!

Duiken met dolfijnenIn april gingen we 5 dagen duiken in het prachtige Wadi Gimal Garden onderwaterpark samen met Hans en Wil en Gerrit en Meta. Dit park biedt mooie riffen met veel koralen en vissen in allerlei kleuren en maten.

De eerste dag begint goed. ‘s Middags zien we een witpuntrifhaai elegant zwemmend van links naar Duiken met dolfijnenrechts voor ons. Als we denken hij is weg, draait hij zich om en zwemt weer terug langs ons. Onze week kan al niet meer stuk na zoiets moois te hebben gezien! De tweede duikdag zien we weer mooie riffen, wel komt er steeds meer wind. De volgende dag staat de wind vanuit het zuiden en gaat de boot niet uit. Ze kunnen dan namelijk niet ankeren. Omdat we toch een dag extra hebben, gaan we snorkelen op het huisrif. Daar zien Bram en ik een schildpad heel snel zwemmen en verder ook mooie koralen.

Duiken met dolfijnenDe volgende dag is de wind weer goed en vaart de boot weer uit. Bij de briefing horen we dat we het laatste stuk door een smalle passage moeten waar we stroom tegen gaan krijgen.We zijn gewaarschuwd! In het begin hebben we dus stroom mee en waar stroom is, is veel leven. Nou dat klopt! Het is weer heel mooi. Bijna bij de passage zien we ineens 2 DOLFIJNEN!! Ze komen naar ons toe. We zijn met 8 duikers. De dolfijnen dansen om ons heen – wel 3 minuten lang! Bram heeft het gefilmd. Ongelooflijk mooi! Ze blijven maar om en tussen ons door gaan. Je kunt ze bijna aanraken. In de 25 jaar dat wij duiken, hebben we dit nog nooit meegemaakt! Je begrijpt, onze duikweek is super. Dan moeten we nog door de smalle doorgang waar inderdaad veel stroming staat. Maar we Duiken met dolfijnenhebben het gered (mede dankzij de goede zwembadtrainingen van Henk).

De laatste 2 duikdagen hebben we ook heerlijk gedoken. We hebben zoveel gezien, het is genoeg weer voor een jaar. Wat mooi en ongerept is het daar. Eén duikboot in het hele gebied.

We hebben genoten in Marsa Alam.

De groeten van Nel en Bram, Hans en Wil  en Gerrit en Meta.

 

Bram en Nel Kruijt