Het Zeelandweekeinde was weer erg gezellig

20140831.zeelandweekeinde-23.JPGDit jaar sluiten we de zomervakantie weer traditiegetrouw af met het Zeelandweekeinde. Op vrijdag 29 augustus (en sommigen al op donderdag) rijden Onderwaterbossers weer het terrein op van Camping Klaverweide in Ellemeet. Tot en met zondag 31 augustus is dit onze thuisbasis.

20140831.zeelandweekeinde-28.JPGDe caravans en tenten vullen langzaamaan het veld. Jan en Karin, Henk en Fien, Piet en Ieke, Barbera en Dirk en Mark en Menno draaien de pootjes van hun caravan in de Zeeuwse klei. Angelique en Olaf, Jack en Edith, Marian, en Ad en ik moeten wat meer moeite doen met grondzeil, stokken en tent.

20140831.zeelandweekeinde-11.JPGAls alles staat, krijgen we eigenlijk direct zin in een duikje. We besluiten in goed overleg om de avond-clubduik te vervroegen naar een middagduik. Dan kunnen we bij het Samsam-buffet onszelf lekker laten gaan en daarna op ons gemak uitbuiken.

20140831.zeelandweekeinde-16.JPGWe vertrekken naar Kerkeweg voor een frisse duik (17 graden) met redelijk zicht. Heel veel jonge zeeappels, kleine botervisjes en meloenkwalletjes komen we tegen. Daarna snel terug voor het buffet. Jaja, we hebben een druk programma…

20140831.zeelandweekeinde-19.JPGHet buffet is zoals altijd heerlijk en overvloedig. Mark en Menno zijn desalniettemin vastbesloten om alles uit het weekeinde te slepen wat er in zit en willen ook na deze uitgebreide maaltijd een duikje maken. Als ze terugkomen van hun nachtduik, is het donker en al stil op het veld.

20140831.zeelandweekeinde-22.JPGDe zaterdagochtend brengt vooral deprimerende slagregens. Iedereen blijft onder zijn luifeltje en speurt de hemel af naar een lichtpuntje. “Volgens mij wordt het nu echt lichter daar!” Jaja. De regen is er waarschijnlijk wel debet aan dat bij Dreischor Parking bijna de hele parkeerplaats leeg is. Ieder nadeel heb zijn voordeel, zullen we maar denken. Wederom is de duik een frisse bedoeling, maar ook hebben we goed zicht. Naderhand vertellen we elkaar over zeenaalden, vorskwabben, een leuk onbekend wrakje en de fraai begroeide reefballs.

20140831.zeelandweekeinde-18.JPGEen deel van de groep had die ochtend overigens andere plannen. Karin ging bijvoorbeeld haar nieuwe droogpak ophalen bij Duikcentrum Grevelingen. En had het plan om aansluitend met haar vader een eerste droogpakduikje te gaan maken. Helaas bleek het pak een maatje te groot gemaakt en moest ze het achterlaten om aan te laten passen. Een teleurstelling die verwerkt werd in Renesse met een extra groot ijsje.

20140831.zeelandweekeinde-17.JPGTerwijl de meeste ochtend-duikers tussen de middag in Brouwershaven gaan opwarmen met een flinke bak kibbeling in de hand, gaan Mark en Menno “even tussendoor” een kenteringduik maken bij Burghsluis. Ze zien geen zeepaardje, wel een paar miljoen brokkelsterren. Ook leuk. Het weer knapt trouwens zienderogen op en het blijft ’s middags gelukkig droog. Dirk heeft zijn caravan dan al verplaats naar een hoge en vooral droger punt op het veldje om. Hij houdt niet van natte voeten.

20140831.zeelandweekeinde-09.JPG’s Middags beleven we een Oosterschelde-duik bij Zoeterbout. Hier worden zowel sepia als sepiola gezien. Een erg leuke duik met ook diverse zeenaalden, galatheakreeften en mooie baksteenanemoontjes. Ook onverwachts veel stroming op de kopse kant van de dijk. Desalniettemin de moeite waard van het omrijden.

20140831.zeelandweekeinde-25.JPGDan is het al weer tijd om richting de camping te gaan voor de barbecue. Het is weer frisjes dus als Dirk na de barbecue de ‘open haard” voor zijn caravan opstookt, vormt dat al gauw het middelpunt van de gezelligheid. Zonder Mark, Menno en Ad overigens want die zijn bij het Koepeltje aan het kijken of er onder water wat te beleven valt. Ze komen terug met verhalen van 2 of 3 sepiola (Ze verdenken sepiola nr. 2 ervan hen stiekem gevolgd te zijn en zich te hebben voorgedaan als nr. 3).

20140831.zeelandweekeinde-24.JPGZondagochtend besluiten we naar Dreischor Gemaal te gaan. De pijlers bij het gemaal zijn altijd een bezoekje waard. Het zocht is uitstekend en als het zonnetje dan ook nog gaan schijnen, ziet het er allemaal nog fraaier uit.

Eenmaal terug op de camping kunnen we het niet langer uitstellen. De tenten worden afgebroken terwijl de zon steeds uitbundiger gaat schijnen. We drinken nog een bakje koffie, gaan nog even zitten voor de lunch. Maar uiteindelijk vertrekt de één na de ander richting huis en de drukte. Het was weer erg gezellig, met mooie duiken, lekker eten, en een relaxt sfeertje.