Kees is onze Clubkampioen 2014!

20140315.clubkampioenschap-59.jpgZaterdagavond 15 maart was het weer tijd om de onderlinge strijd aan te gaan – de jaarlijks terugkerende Clubkampioenschappen. Verleden jaar streek Reinier met de eer. Wie mag dit jaar de wisselbeker mee naar huis nemen?

De opkomst is bescheiden. Vakantie, verjaardagen en andere zaken verhinderen dat een aantal verstokte deelnemers verstek moeten laten gaan. We zijn dus maar met 14 deelnemers (waaronder 3 nieuwelingen), 6 scheidsrechters, 2 assistent-scheidsrechters (de dochters van Kees) en natuurlijk het clubkampioenschap-opperhoofd Henk.

20140315.clubkampioenschap-03.jpgDat betekent dat we dit jaar met slechts 3 groepen aan de start staan van het parcours van 7 spellen. De scheidsrechters hebben dan ook alle tijd om weg te lopen van hun spel en even lekker onderling bij te kletsen. “Ieder nadeel heb zijn voordeel” is ook in deze situatie helemaal waar.

20140315.clubkampioenschap-12.jpgDe spellen zijn wederom een test van coördinatie, uithoudingsvermogen, samenwerking en verstand gebruiken. Zo is voor de coördinatie bijvoorbeeld een hengel van zolder gehaald. In plaats van een dobber zit er aan de vislijn een lampenkap. Met een geblindeerde duikbril op moet je met één hand de hengel bedienen en de lampenkap zo snel mogelijk op je hoofd deponeren. Klinkt makkelijker dan het is als je niet Kees heet.

Het uithoud20140315.clubkampioenschap-42.jpgingsvermogen wordt op de proef gesteld als we zo snel mogelijk op een roze step naar de overkant van het zwembad moeten steppen en weer terug – door het water dus! Lukt de meesten natuurlijk voor geen meter, maar Kees presteert het in 41 seconden. Die heeft vast geoefend!

20140315.clubkampioenschap-17.jpgDe samenwerking moet gezocht worden als we met een m&m vastgezogen aan een rietje als groep een parcours moeten afleggen. De voorraad m&m’s slinkt met de minuut en de meeste komen niet in de buurt van een rietje.

En dan hebben we nog het aanspreken van de verstandelijke vermogens. Daarvoor moet een deelnemer bijvoorbeeld 6 genummerde kaartjes omdraaien op de bodem van het zwembad. Op ieder kaartje staat een deel van een rekensom. Die moet je vervolgens in de juiste volgorde oplossen en het gevonden eindcijfer (2014) moet je doorgeven aan de scheidsrechter.20140315.clubkampioenschap-35.jpg

Niemand heeft het goed – echt niemand. Een zorgwekkende constatering! Opvallend is wel dat iedereen hetzelfde foute antwoord geeft, namelijk 124. Zo komen we er achter dat bij het bedenken van de rekensom een foutje is gemaakt. En de meesten het bij nader inzien wel degelijk goed hebben. Henk komt zijn verbazing bijna niet te boven over hoe dit mis heeft kunnen gaan. Gelukkig kan deze plotwending nog wel meegenomen worden in de einduitslag.

20140315.clubkampioenschap-29.jpgZo gaan we dus een heel parcours door. In de pauze tekenen Hylke en Dirk alvast protest aan tegen de uitslag. Een zinloze moeite natuurlijk want iedereen weet dat de geleverde inspanning geen verband houdt met de uitslag. Dat is juist de reden dat echt iedereen Clubkampioen kan worden. En dat is ook wel weer leuk.

Na een inspannende avond is het tijd voor de prijsuitreiking. Henk heeft zijn onnavolgbare rekentalent losgelaten op de door de scheidsrechter ingeleverde prestaties. Hij vermenigvuldigt snelheid met accuratesse en deelt dat door de wortel van de stopwatch … of zoiets. Reinier, Clubkampioen 2013, eindigt op een roemloze 9de plaats. Hylke, Clubkampioen 2012, doet het ietsje beter met een 7de plaats.

20140315.clubkampioenschap-54.jpg

20140315.clubkampioenschap-55.jpg

20140315.clubkampioenschap-56.jpg

 

 

 

Maar op het erepodium 2014 staan Georg (3de), Mark (2de) en Kees (1ste). Het volkslied speelt, de Nederlandse vlag wappert, de bloemen worden gebracht … oh nee dat waren die andere belangrijke Spelen. Bij Het Onderwaterbos krijgen de winnaars een medaille én een beker en natuurlijk de eeuwige roem. De scheidsrechters zijn dan allang bezig aan de doos met lekkere snoepjes die ze als bedankje hebben gekregen. De poedelprijs – een zak met drop – gaat dit jaar naar Jim, de hekkensluiter van het klassement.

Hieronder het volledige klassement:

 1. Kees
 2. Mark
 3. Georg
 4. Dirk
 5. Olaf
 6. Ad
 7. Hylke
 8. Peter
 9. Reinier
 10. Petra
 11. Hedda
 12. Hans
 13. Marian
 14. Jim

Natuurlijk gaat onze grote dank weer uit naar Henk en Fien voor het bedenken en opzetten van onze Clubkampioenschappen. Ook de scheidsrechters waren weer onmisbaar. Ontzettend bedankt allemaal!!!

1 Response

 1. Angelique zegt:

  Kees, van harte gefeliciteerd!