Vakantie in Pals – Spanje

201407.vakantie.pals-30.JPGOp 21 juni begint mijn vakantie maar voordat ik naar Girona (Spanje) vlieg heb ik eerst nog een andere verplichting, de examendag van de specialisatie Redden die ik nodig heb voor mijn 3* duikbrevet. Ik wil deze dag uiteraard niet missen en heb dan ook een strakke planning gemaakt. Zo kan ik deelnemen aan de specialisatie Redden en op de zelfde dag vliegen naar Girona.

201407.vakantie.pals-14.JPGPiet, Angelique en de andere deelnemers waren zo vriendelijk om die dag een uurtje eerder te beginnen. Van Fien kon ik een trimvest en een ademautomaatset lenen en van Angelique een duikbril (die spullen waren door mijn ouders al meegenomen naar Spanje). Dus Fien en Angelique dank hiervoor!

201407.vakantie.pals-43.JPGNa een leuke, spannende en leerzame dag in de Klinkenberger Plas was iedereen geslaagd voor zijn specialisatie Redden en moest ik afscheid nemen. Ik ben met de trein naar vliegveld Eindhoven gegaan om daar de vlucht van 19:50 uur te nemen naar Girona. Na een korte vlucht van 2 uur land ik op Girona Airport daar staan mijn ouders al te wachten. We gaan naar de camping Playa Brava in Pals. Het is een lange dag want uiteindelijk zijn we rond half 12 ’s avonds op de camping.

201407.vakantie.pals-48.JPGOmdat ik vorig jaar ook al in Pals ben geweest en toen ook een aantal duiken heb gemaakt is dat voor dit jaar natuurlijk ook de bedoeling. Voor maandag 23ste is de eerste duik geboekt bij duikshop Octopus Scuba School in Pals. Dit is een duikshop die wordt gerund door een Engelse familie – Jane, Baz, dochter Elize en schoonzoon AJ.  Tijdens het hoogseizoen wordt het team versterkt door de neef van Jane Ben en door tijdelijke kracht Bart. Het is een leuke verrassing dat de duikshop dit jaar een boot heeft aangeschaft waardoor we buiten de baai van Aiqaufreda (Begur) kunnen duiken.

201407.vakantie.pals-69.JPGOmdat ’s ochtends het meest gunstige tijdstip is om te duiken wordt om half 8 verzameld bij de duikshop. We rijden met de bus van de duikshop naar het haventje van Aiquafreda. ’s Ochtends is er weinig wind en dus gunstig en veilig om uit te varen. Vaak komt de wind in de middag opzetten waardoor uitvaren niet mogelijk is. We varen ongeveer 15 minuten en komen bij de duikstek Illa Fatu. Het is een heerlijke duik van 50 minuten met een watertemperatuur van 20 graden. Tijdens de duik hebben we murene’s, een oranje schorpioenvis, verschillende soorten lipvissen en naaktslakken gezien. En omdat dit mijn 100ste duik is, word ik bij terugkomst bij de duikshop verrast met Cava (Spaanse wijn met bubbels)! Niet gek na 2 jaar mijn 100ste duik!

201407.vakantie.pals-73.JPGMijn vader en ik hebben de smaak te pakken en zijn de volgende ochtend gelijk weer gaan duiken bij de duikstek Furio de Fatu buiten de baai van Aiqufreda. Dit was een diepe maar mooie duik waar we, heel bijzonder, maanvissen hebben gezien.

201407.vakantie.pals-24.JPGIk heb niet alle dagen gedoken maar in totaal heb ik 6 duiken gemaakt. Waarvan 2 duiken bij de Medes eilanden bij Estartit. Die 2 duiken zijn bij duikstekken Dolfin Sud en Tascon Petit. De eerste duik is vooral mooi door de vele doorgangen met wanden met gorgonen, korstsponzen en koraal. De tweede duikstek is een groot plateau waar veel grote vissen zwemmen. Bij deze duikstek hebben we een grote maanvis, heel veel barracuda’s, oranje schorpioenvissen, verschillende soorten brasems en joekels van tandbaarzen gezien.

201407.vakantie.pals-61.JPGOp woensdag 2 juli moeten we alle spullen alweer gaan inpakken en vertrekken donderdagochtend om 07:00 uur. Aan het eind van middag komen we aan in Macon (Frankrijk). Daar overnachten we op een camping. Vrijdagochtend rond half 8 rijden we weer. En we komen vrijdagavond rond 23:00 uur aan in Katwijk. De vakantie zit er op maar ik heb een heerlijke vakantie gehad!!!