Zeelandweekeinde: het was weer gezellig … en een beetje nat

20170915-zeelandweekeinde-28Vrijdag de 15e september stond al enig tijd genoteerd op de kalender: de start van het Zeelandweekend 2017….en daar zat ik dus ’s ochtends vroeg op weg naar Ellemeet. De auto afgeladen vol met campingspullen, duikspullen en een koffertje met kleding dat ik op het laatste moment nog aangevuld had met dikke truien en een regenjas. Piet Paulusma was donderdagavond dan wel niet te verstaan geweest, het weerplaatje met donkere wolken, lichtflitsen en lage temperaturen loog er niet om!

20170915-zeelandweekeinde-13De afspraak was om te verzamelen bij de duikstek aan de Nieuwe Kerkweg en iedereen was er om precies 10 uur. Dus na de buddy indeling kon ik snel m’n duikpak aantrekken om vervolgens samen met Carolien aan de duik te beginnen. De fotografen Ad en Mark onder begeleiding van Hedda volgden snel, op zoek naar de eerder gesignaleerde kabeljauw. Na een uur was iedereen weer boven. Ondanks dat de kabeljauw niet gevonden was en de temperatuur van 15 graden toch enigszins tegenviel, was iedereen dik tevreden met deze geslaagde opening van het weekend.

20170915-zeelandweekeinde-21Ondertussen was het lunchtijd geworden en meldde ik mij bij de camping. Voor het Onderwaterbos was een mooi veldje gereserveerd. Aangezien ik de enige was die zijn tentje nog op moest zetten, had ik over publiek niet te klagen. Helaas kwam de enige bruikbare tip pas toen ik klaar dacht te zijn met het opzetten L. Ondertussen kwamen Karin, Olaf en Angelique terug van hun duik bij Zoetersbout en was Jan weggedommeld in het inmiddels stralende zonnetje. Een mooi moment voor mij om kennis te maken met onze buren: een alpaca, 2 biggetjes en aantal kippen en een haan. Vooral van die laatste zouden we nog veel gaan horen: elke ochtend om 4u45. 5u45 en 6u45 had hij het hoogste woord!

20170915-zeelandweekeinde-25Na deze kennismaking werd het tijd voor de middagduik; Dreischor stond op het programma. Hier maakten we een rondje langs de schitterend begroeide reefballs, waarna we onze flessen weer konden bijvullen bij de keet. Terug op de camping was alles inmiddels in gereedheid gebracht voor het diner: vers gebakken kibbeling à la Jan met diverse salades. Dat dat goed smaakte spreekt voor zich, denk ik. En na het uitbuiken, natafelen en een slaapmutsje werd het tijd om het luchtbedje op te zoeken.

20170915-zeelandweekeinde-32Wakker gemaakt door meneer de haan vertrokken Mark en Carolien zaterdag al vroeg voor een verfrissende ochtendduik. De rest had besloten dat 7:00 uur opstaan wel erg vroeg was en wij begonnen de dag wat rustiger. Later in de ochtend stond immers de Zeelandbrug gepland. Dus na het ontbijt, gingen we op zoek naar een parkeerplek bij deze zeer populaire duikstek. Hier stonden Peter en Petra al op ons te wachten en hadden Dirk en Barbera geluk door het laatste officiële parkeerplekje te bemachtigen. Ook hier konden de Onderwaterbossers weer genieten van een mooie duik en kwam iedereen weer met een brede lach boven. Behalve Mark dan, die hield er een nat pak aan over en moest naar zijn caravan om even wat droogs aan te trekken voordat we naar de pannenkoekenboerderij konden voor de late lunch.

20170915-zeelandweekeinde-31De opmerking van Ad aan de ober dat we een beetje haast hadden, was hier niet aan dovemansoren gericht geweest. Ik overdrijf niet, als ik zeg dat we binnen 15 minuten de pannenkoeken op hadden en op weg konden naar Zoetersbout. Petra en Peter behaalden hier onder begeleiding van Ad en Carolien het onderdeel onderwater oriëntatie van hun 2* opleiding. Ondertussen maakte ik een mooi duik met Hedda en was Mark, die inmiddels weer wat vrolijker keek, de duikleider. Onder water was de stroming af toe flink te noemen en na afloop van de duik waren we letterlijk ‘moe maar voldaan’.

20170915-zeelandweekeinde-35Afgesproken was om na 45 minuten weer op de kant te zijn, zodat iedereen nog tijd had om zich op te frissen voor het avondmaal. Karin had met het oog op de weerberichten immers een restaurant voor ons geregeld, Yachtclub Colijnsplaat genaamd. Hier hadden ze de tafels in een gezellig vierkant gezet, zodat we als 1 groep bij elkaar konden zitten. Nadat iedereen zijn keuze uit de zeer diverse kaart had gemaakt en Jan klaar was met speechen, werd het tijd voor een huldiging: Mark had namelijk zijn 400e duik gemaakt en kreeg daarvoor een mooie medaille. Daar moest natuurlijk op gedronken worden, wat dan ook gebeurde. Het werd een bijzonder gezellige avond, met goed eten, voldoende drinken en genoeg grote verhalen. Een goede basis dus om heerlijk te gaan slapen.

20170915-zeelandweekeinde-40Zondagochtend was er voor de liefhebbers weer een duik: 7.30 gingen we op weg naar het Koepeltje. Ondanks het vroege tijdstip, bleken we niet de enige duikers op die plek te zijn en was het best druk te noemen. Gelukkig hadden we er niet veel last van en konden we weer een geslaagde duik maken. Een meevaller was, dat de zon scheen toen we weer boven kwamen. Dus toen we weer omgekleed waren, konden de tentdoeken gedroogd worden voordat ze weer ingepakt werden. Toen alles voldoende gedroogd was en auto’s weer volgeladen waren, werd het tijd om naar huis te gaan.

Uiteraard werd er niet vertrokken zonder Karin te bedanken voor de organisatie en werd iedereen bedankt voor de gezelligheid. Ondanks dat het weer niet mee zat, vond ik het een zeer geslaagd weekend. Ik kijk dan ook nu al uit naar het Hemelvaartweekeinde!

1 Response

  1. Hedda zegt:

    Niels, leuk stukje!