Lange Hemelvaart-weekeinde was weer gezellig

20180510-hemelvaart-05Het is woensdagavond en een aantal Onderwaterbossers zijn al gearriveerd op camping de Klaverweide in Ellemeet. Als iedereen staat, wordt er nog wat gedronken en nagepraat maar door de koude avond gaan we op tijd naar bed.

20180510-hemelvaart-12De volgende ochtend kunnen heerlijke verse broodjes gehaald worden bij “het Klavermeisje”, de kleine campingwinkel is weer open. Ad en Hedda zijn al vroeg vertrokken om te gaan duiken en zullen bij de duikstek Niels treffen. Er zijn ook wat leden die er een lekker rustig dagje van maken. Aan het eind van de middag is iedereen weer terug en krijgt Niels wat hulp bij het opzetten van zijn tent. En ’s avonds wordt met z’n allen heerlijk nasi gegeten met een sateetje van Dirk!

20180510-hemelvaart-08Vrijdagochtend begint voor Ad, Hedda en Niels wederom vroeg. Ze zijn dan ook al vertrokken op het moment dat de rest van de vereniging rustig ontwaakt en geniet van een ochtendzonnetje. Karin, Angelique en Olaf gaan halverwege de ochtend richting de Zeelandbrug. Lekker op tijd want de kentering is pas rond half 1 maar wel met een parkeerplek helemaal voor aan. Dat scheelt een stuk wandelen! We duiken bij de 2de duiktrap. Hoewel het zicht door de algenbloei niet goed is, maken we toch een mooie duik met ontzettend veel slakken.

20180510-hemelvaart-16Vrijdagavond zijn we helemaal compleet. Hans, Nico en Cock zijn gearriveerd en op verzoek van Cock en Nico is het vanavond visavond. Jan en Dirk bakken in de verenigingstent heerlijke kibbeling waar iedereen van zit te smullen.

20180510-hemelvaart-21Zaterdag wordt er door verschillende leden nog een poging gedaan om sepia ‘s te spotten bij Bergsche Diepsluis. Carolien en Mark duiken dit duikje mee. Helaas laat het zicht laat te wensen over. De groep komt onverrichter zaken weer terug naar de camping.

20180510-hemelvaart-25Er wordt ‘s middags door Hedda, Ad, Hans en Niels nog gedoken bij de Den Osse. Olaf, Angelique en Karin gaan in de middag duiken bij Plompe Toren. Maar ook daar is het zeer slecht en wordt de duik vroegtijdig afgebroken. Aan de waterkant drinken we koffie en eten we een appelflap en zien we van heel dichtbij een bruinvis. Leuke afsluiting van slechte duik.

20180510-hemelvaart-26’s Avonds staat er een BBQ maaltijd op iedereen te wachten. Lekker achter het windscherm van Hedda zit iedereen nog lekker na te kletsen en komt er ook aan deze avond een einde.

Zondag gaat iedereen vroeg aan de slag om alles droog in de te pakken aangezien er voor een groot deel van Nederland code geel is afgegeven i.v.m. regen en wind. Piet en Ieke blijven nog een weekje staan. Als iedereen afscheid van elkaar heeft genomen rijden we terug naar huis. We staan in Zeeland nog even in de file maar iedereen is veilig thuis. Op naar het volgende kampeerweekend in september!

1 Response

  1. Angelique zegt:

    Leuk verhaal over een fijn duikweekend in Zeeland! Bedankt