Zonnig Vrijetijdsfestival op 16 juni

20180716-vrijetijdsfestival-420180716-vrijetijdsfestival-2Op zaterdag 16 juni stonden we weer paraat met ons mobiele zwembad op het Vrijetijdsfestival in Park Rusthoff. Het beloofde die dag wederom een zonnige dag te worden. Het was ook de dag na Barbera’s crematie. Die had grote indruk gemaakt op iedereen (er waren veel Onderwaterbossers bij aanwezig geweest) en dat gevoel resoneerde nog na op die ochtend in Park Rusthoff. Het was fijn om elkaar in het park te treffen en in alle rust samen het zwembad, de kleedtenten en de kraam op te bouwen. De brandweer leverde zoals gewoonlijk weer prachtig helder water. Dat werd best krachtig het zwembad in gespoten en na afloop waren we allemaal blij  (en misschien zelfs enigszins verrast) dat ons oude zwembad zich zonder en krimp te geven had laten vullen.

20180716-vrijetijdsfestival-6Normaal duurt het eventjes voordat de kinderen zin krijgen om te duiken, maar we mochten eigenlijk direct aan de bak om 11.30 uur. De instructeurs moesten zich nog haasten om voor de kinderen in het zwembad te liggen. Ook bij de kraam hadden we weer een gestage toevoer van passanten die we konden aanspreken om te interesseren voor onze vereniging en mogelijk een proefduik in het najaar. En tussen de bedrijven door kwamen vele Onderwaterbossers ook eventjes buurten bij ons minidorp. En te midden van alle drukte was er gebak, broodjes kroket, koffie, thee en frisdrank.

20180716-vrijetijdsfestival-7Aan het einde van het festival moeten we dan altijd weer kinderen teleurstellen omdat ons zwembad helemaal volgeboekt zich tot 16 uur, het einde van het festival. Dan gaan we afbreken en het zwembad leeghozen. De brandweer had een grote pomp achtergelaten dus dat ging sneller dan verwacht. Om half zeven was het park weer leeg en keken we terug op weer een goed ledenwervingsdag.

Iedereen die geholpen heeft om deze dag tot een succes te maken, bedankt! Deze dag organiseren en uitvoeren is hoop werk, maar dankzij de vele handen die Onderwaterbossers die dag uit de mouwen steken, lukt het toch altijd weer. Altijd weer trots op deze prestatie!!!!

Sinds dit jaar zit het Vrijetijdsfestival ook op Facebook en daar kunnen ze nog wat volgers gebruiken. Heb jij @vrijetijdsfestival al een like gegeven?