Wij zijn een actieve vereniging! Lees hier wat we zoal doen:

Opleidingen en specialisaties

Onze gecertificeerde instructeurs organiseren jaarlijks diverse duikopleidingen en specialisaties.

Verenigingsduiken

Van april tot en met september duiken we op donderdagavond in dichtbijgelegen zoetwaterplassen, zoals de Vinkeveense Plas, Spiegelplas, Toolenburg en Haarlemmermeerse Bos. Hier vinden ook de meeste lesduiken plaats.
Op zondagochtend gaan we meestal verder weg, bijvoorbeeld een zoutwaterduik in de Grevelingen of de Oosterschelde. Dat zijn meestal “funduiken” waarbij ‘sightseeing’ voorop staat.
Leden kunnen zich vooraf aanmeld in de duikagenda (alleen toegankelijk voor leden). Je ziet dan direct of het een oefen- of funduik is. Een eventuele brevetvereiste staat daar ook vermeld (bijvoorbeeld bij duiken in getijdenwater of een nachtduik).
Bekijk onze duikagenda en zie dat we dit jaar weer op veel verschillende duiklokaties te vinden zijn: Haarlemmermeerse Bos, Vinkeveen (Zandeiland 4), Toolenburgerplas, Klinkenbergerplas, Spiegelpolderplas, de Zeelandbrug, Dreischor Parking, Den Osse Haven, Bergsche Diepsluis, Zoetersbout, Vuilnisbelt en Goese Sas.

Zwembadlessen

De zwembadtraining is van 1 september t/m 31 mei op de donderdagavond van 21:00 – 22:00. We maken gebruik van Zwembad De Wasbeek in Sassenheim. Daar geven we de voorbereidende zwembadlessen voor een duikbrevet. Voor de overige leden is er (conditie)training of specialisatieles. Na afloop praten we nog even gezellig door in het sportcafé van De Wasbeek.

Overige activiteiten

Nieuwjaarsduik
Het is ondertussen een dierbare traditie geworden: onze Nieuwjaarsduik. Eerst een lekker duikje in de buurt, daarna duiken we de verenigingstent in en warmen we op met warme chocomelk met slagroom en erwtensoep of een vega-soep. Iedereen is welkom, ook de partners van onze leden.

Clubkampioenschap
Elk jaar organiseren we het “clubkampioenschap”. Het zwembad is de ideale lokatie voor een grote hoeveelheid en variatie aan spelletjes en spelopdrachten. In teams wordt er ieder jaar weer fel gestreden om de bokaal in de wacht te slepen en de sfeer is altijd weer even geweldig! We bieden voor elk wat wils, en iedereen heeft kans om clubkampioen te worden.

Familieavonden
Tijdens de schoolvakanties in het voorjaar en het najaar is de donderdagavond in het zwembad “fun” voor het hele gezin van de leden. Kinderen kunnen dan bijv. een kleine proefduik maken (vooraf aanmelden)., of spelen met de aanwezige matten en andere drijvende spullen. Of natuurlijk lekker van de glijbaan af. Gewoon een avondje lol!

Reanimatielessen
Verplichte les voor iedereen die wil leren duiken. Je leert reanimeren, zuurstof toedienen en hoe je een AED moet gebruiken.

Opening duikseizoen
De eerste verenigingsduik van het nieuwe duikseizoen brengt altijd veel leden op de been. Meestal hebben we er mooi (voorjaars-)weer bij, of zouden ze vooral afkomen op de catering…?

Hemelvaartweekend Zeeland
Het hemelvaartweekeinde (donderdag t/m zondag) brengt weer veel Onderwaterbossers naar Zeeland. We kunnen het duiken niet laten! En ’s avonds lekker relaxen op de camping in plaats van de lange rit terug! Vaak organiseren we nog een gezellige BBQ of gaan met z’n allen ergens lekker eten.

Zeelandweekeinde
Elk jaar net na de zomervakantie vertrekt een groep Onderwaterbossers richting Zeeland voor een lang weekeinde (vrijdag t/m zondag) gezelligheid en duikplezier op Camping Klaverweide in Ellemeet. We staan dan in de buurt van de mooiste duikstekken.  Het Onderwaterbos zorgt voor voldoende plaatsen voor caravans, campers en tenten. De ‘verenigingstent’ doet dienst als een tijdelijk clubhuis. Mis het niet!

Ongevalsimulatie
Bij Het Onderwaterbos leer je voorbereid te zijn op wat kan gebeuren als  een duik niet loopt zoals gepland en verwacht. Wat moet je doen en wat kan je doen als je buddy in de problemen komt? Deze dag simuleren we allerlei scenario’s. Ondanks de ernst van sommige aandoeningen en ongevallen, leren we altijd veel op deze dag. Bovendien is het altijd erg gezellig en hebben we veel lol met elkaar.

Winterduiken
In maanden okt. t/m april organiseert de vereniging geen clubduiken. Maar diverse leden weten van geen ophouden. Onderlinge afspraken staan dan garant voor leuke, frisse duiken. En na afloop komen meestal de thermoskan en koekjes tevoorschijn om weer op te warmen. Deze duiken zijn geen clubduiken en worden gemaakt op eigen verantwoordelijkheid.

Meer over onze vereniging en wat we allemaal doen kun je lezen in ons handboek “Wegwijs binnen Het Onderwaterbos” (alleen toegankelijk voor onze leden).