Wij zijn een actieve vereniging!

Opleidingen en specialisaties

Lees hier alles over onze duikopleidingen en specialisaties.

Verenigingsduiken

Van april tot en met september duiken we op donderdagavond in dichtbijgelegen zoetwaterplassen, zoals de Vinkeveense Plas, Spiegelplas, Toolenburg en Haarlemmermeerse Bos. Hier vinden ook de meeste lesduiken plaats.
Op zondagochtend gaan we meestal verder weg, bijvoorbeeld een zoutwaterduik in de Grevelingen of de Oosterschelde. Dat zijn meestal “funduiken” waarbij ‘sightseeing’ voorop staat.
Leden kunnen zich vooraf aanmeld in de duikagenda (allen toegankelijk voor leden). Je ziet dan direct of het een oefen- of funduik is. Een eventuele brevetvereiste staat daar ook vermeld (bij bijv. duik in getijdenwater of nachtduik).
Bekijk de duikagenda en zie dat je ons dit jaar vindt op de volgende duiklokaties: Haarlemmermeerse Bos, Vinkeveen (Zandeiland 4), Toolenburgerplas, Klinkenbergerplas, Reeuwijkse Plas, Vlietland, Spiegelpolderplas, de Zeelandbrug, Dreischor Parking, Den Osse Haven, Bergsche Diepsluis, Zoetersbout, Vuilnisbelt en Goese Sas

Zwembadlessen

De zwembadtraining is van 1 september t/m 31 mei op de donderdagavond van 21:00 – 22:00. We maken gebruik van Zwembad De Wasbeek in Sassenheim. Daar geven we de voorbereidende zwembadlessen voor een brevet. Voor de overige leden is er (conditie)training of specialisatieles. Na afloop gaan we nog even gezellig door in het sportcafé van De Wasbeek.

Overige activiteiten

Nieuwjaarsduik
Het is ondertussen een dierbare traditie geworden: onze Nieuwjaarsduik. Eerst een lekker duikje in de buurt, daarna duiken we de verenigingstent in en warmen we op met warme chocomel met slagroom en erwtensoep. Iedereen is welkom.

Clubkampioenschap
Elk jaar organiseren we het “clubkampioenschap”. Het zwembad is de ideale lokatie voor een grote hoeveelheid en variatie aan onderdelen. Er wordt fel gestreden maar de sfeer is geweldig! Iedereen heeft kans om clubkampioen te worden.

Familieavonden
Tijdens de schoolvakanties (m.u.v. de grote vakantie) is de donderdagavond in het zwembad “fun” voor het hele gezin van de leden. Kinderen kunnen dan bijv. een kleine proefduik maken (vooraf aanmelden). Of spelen met de aanwezige matten en andere drijvende spullen. Of natuurlijk lekker van de glijbaan af. Gewoon een avondje lol!

Reanimatielessen
Verplichte les voor iedereen die wil duiken. Je leert reanimeren en de club-AED gebruiken.

Opening duikseizoen
De eerste verenigingsduik van het seizoen brengt veel leden op de been. Of komen ze af op de heerlijke hapjes?

Hemelvaartweekend Zeeland
Het hemelvaartweekeinde (donderdag t/m zondag) brengt weer veel Onderwaterbossers naar Zeeland. We kunnen het duiken niet laten! En ‘s avonds lekker relaxen op de camping in plaats van de lange rit terug!

Zeelandweekeinde
Elk jaar net na de zomervakantie vertrekt een groep Onderwaterbossers richting Zeeland voor een lang weekeinde (vrijdag t/m zondag) gezelligheid en duikplezier op Camping Den Osse in Den Osse (Schouwen-Duiveland). We staan dan in de buurt van de mooiste duikstekken. En de kinderen kunnen op de camping lekker ravotten in het zwembad. Het Onderwaterbos zorgt voor voldoende plaatsen voor caravans, campers en tenten. De ‘verenigingstent’ doet dienst als een tijdelijk clubhuis. Mis het niet!

Praktijkdag Redden: 
Bij Het Onderwaterbos leer je voorbereid te zijn op wat kan gebeuren als  een duik niet loopt zoals gepland en verwacht. Wat moet je doen en wat kan je doen als je buddy in de problemen komt? Deze dag simuleren we allerlei scenario’s. We leren (en we lachen) veel op deze dag.

Duikreis
Al enkele jaren organiseert Het Onderwaterbos vroeg in het voorjaar een duikreis. Door de groepsboeking, zowel voor de reis als het duikpakket, krijgen we meestal aantrekkelijke kortingen. De bestemming is altijd een geweldig duikgebied. De exacte bestemming en accommodatie zijn afhankelijk van het aanbod.

Winterduiken
In maanden okt. t/m april organiseert de vereniging geen clubduiken. Maar diverse leden weten van geen ophouden. Onderlinge afspraken staan dan garant voor leuke, frisse duiken. En na afloop komen meestal de thermoskan en koekjes tevoorschijn om weer op te warmen. Deze duiken zijn geen clubduiken en worden gemaakt op eigen verantwoordelijkheid.