Duikvereniging Het Onderwaterbos, al meer dan 40 jaar duikgezelligheid!

Duikvereniging Het Onderwaterbos is een actieve, gezellige duikvereniging met ruim 60 leden. Onze thuisbasis is Sassenheim, maar onze leden komen uit de hele regio. In de zomer organiseren we 2 keer per week een buitenduik. In de winter werken we aan onze conditie in Zwembad De Wasbeek. Voor al onze activiteiten geldt dat veiligheid, gezelligheid en vrijblijvendheid voorop staan. Geen verplichte aanwezigheid dus, maar gewoon komen omdat je er zin in hebt! Lees hier welke activiteiten Het Onderwaterbos organiseert.

De vereniging werd in 1977 in Rijnsburg opgericht door Huub Snel en een aantal vrienden die oefenden voor het 1*-brevet. Al snel groeide het aantal duikers. Daardoor ontstond een goed getrainde, maar vooral gezellige club van duikers. In 1993 is de club verhuisd naar zwembad De Wasbeek in Sassenheim. Inmiddels is de vereniging ook statutair in Sassenheim gevestigd.

“Het Onderwaterbos” is als vereniging aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Die is op haar beurt weer verbonden met de wereldfederatie van duikbonden: de Confederation Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS), tevens lid van de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF).

Wil je meer weten over de duiksport en onze vereniging? Neem dan contact met ons op.