Zoek je een duikvereniging of alleen een duikcursus?

Als je een duikcursus zoekt, kan je kiezen uit een aantal aanbieders zoals CMAS en PADI. Beide organisaties leiden op tot internationaal erkende duikbrevetten. Er is wel een belangrijk verschil. Het verschil tussen CMAS en PADI laat zich het beste als volgt uitleggen:

CMAS wordt in Nederland vertegenwoordigd voor de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is een sportbond, die net als andere sportbonden handelt zonder winstoogmerk. Duikvereniging Het Onderwaterbos is aangesloten bij de NOB en al onze leden zijn dat automatisch ook. Dat biedt vele voordelen op het gebied van informatie-uitwisseling, belangenbehartiging en verzekering. Daarnaast biedt een duikvereniging een zee aan gezelligheid en duikplezier. Bij onze vereniging wordt veel voor de leden georganiseerd, van wekelijks duiken in de regio tot duikweekeinden in Zeeland of zelfs volledige duikvakanties.  Het delen van ervaringen en het plezier in deze unieke hobby is de drijfveer van onze vereniging.

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is wereldwijd de meeste bekende duikorganisatie en zoals de naam al zegt is het een organisatie van (veelal commerciële) duikinstructeurs. Een goede keus als je alleen geïnteresseerd bent in het behalen van je duikbrevet voor bijvoorbeeld die aanstaande vakantie naar Curaçao. Ook bij een PADI duikschool komt het voor dat er een duikvereniging is aangesloten.

Een keuze voor een duikcursus begint dus met de vraag: zoek je alleen een (snelle) duikcursus of zoek je een vereniging om regelmatig je hobby te beoefenen. Wil je alleen een brevet halen, dan adviseren we je contact op te nemen met een duikschool die onder PADI of een soortgelijke organisatie opereert. Ben je wel op zoek naar een vereniging, dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres. Lees dan alles over onze duikopleidingen.